תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף C, קומה 3

03-6738333
054-3319797

אשרת עבודה Post-Graduation Work Permit

אשרת עבודה Post Graduation Work Permit

אשרת עבודה Post Graduation Work Permit  היא ויזת עבודה מיוחדת שמונפקת לסטודנטים זרים אשר סיימו בהצלחה את הלימודים בקנדה ומקנה להם את זכות להישאר ולעבוד בקנדה לתקופה של עד 3 שנים לאחר הלימודים. קבלת אשרת עבודה Post Graduation Work Permit הוא דבר הכרחי לאלה שבחרו ללמוד בקנדה לצורכי הגירה וקבלת תושבות קבע.

סטודנטים רבים שמגיעים ללמוד בקנדה, מבקשים להישאר לאחר הלימודים על מנת לעבוד, לצבור ניסיון עבודה קנדי ולהגיש בקשה לתושבות קבע באחד מן המסלולי ההגירה הקיימות בקנדה בעתיד. למעשה כל סטודנט מחו"ל שלמד ועבד בקנדה שנה אחת לפחות, יכול לקבל מעמד של תושב קבע כמעט בוודאות, רק על סמך הניסיון העבודה הקנדי.

ממשלת קנדה מעודדת הגירה ורואה בסטודנטים זרים שבאו ללמוד בקנדה, קהל היעד המועדף ביותר מבחינת ההגירה. במסגרת מאמציה להשאיר את סטודנטים שבוא ללמוד מחו"ל, משרד ההגירה ואזרחות של קנדה (IRCC) מנפיקה לבוגרים אישור עבודה מיוחד מסוג  Post Graduation Work Permit, המאפשר להם להישאר בקנדה ולעבוד באופן חוקי.

ההבדל הגדול בין אשרת עבודה מסוג  Post Graduation Work Permit לבין אשרת עבודה רגילה Work Permit הוא שהסטודנטים אינם נדרשים לקבל הצעת עבודה ממעסיק קנדי ולא נדרשים לקבל LMIA בזמן הגשת הבקשה לקבלת הויזה.

 

קריטריונים ודרישות לקבלת אשרת עבודה Post Graduation Work Permit

כדי להיות זכאים לקבלת ויזת עבודה מסוג  Post Graduation Work Permit יש לעמוד במספר דרישות וקריטריונים:

  1. חובה להיות מעל גיל 18 ומעלה (אין הגבלה על גיל מקסימלי)
  2. חובה להיות רשום למכללה או מוסד אקדמי בקנדה שמוכר על ידי משרד ההגירה והאזרחות IRCC
  3. חובה לסיים לימודים בקנדה בתכנית לימודים על תיכונית, מקצועית או אקדמית (לימודי תעודה או לימודי תואר) במשך תקפה של 8 חודשים לפחות.
  4. חובה להציג הוכחה של סיום הלימודים ועמידה בדרישות של תכנית הלימודים, כגון: תעודה, גיליון ציונים, אישור זכאות לתעודה או תואר, וכדומה.
  5. יש להגיש את הבקשה לקבלת אישור עבודה PGWP תוך 90 יום מרגע סיום תוכנית לימודים, לרשויות ההגירה של קנדה IRCC.
  6. יש לדאוג שמעמד של תושב חוץ בקנדה יהיה חוקי בתוקף לפני הגשת הבקשה (ויזת סטודנט, ויזת תייר או כל אשרה חוקית אחרת). סטודנט שנאלץ להאריך את משך הלימודים שלו בקנדה מסיבה כלשהי, חייב לדאוג להארכה או חידוש של ויזת סטודנט ולעשות זאת מספר חודשים לפני פקיעת תוקף.

 

משך אשרת העבודה Post Graduation Work Permit

ויזת עבודה מסוג  Post Graduation Work Permit ניתנת בדרך כלל לתקופה השווה למשך של תוכנית הלימודים ועד 3 שנים לכל היותר. עם זאת, משך אישור העבודה במקרים מסוימים תלוי בסוג הלימודים או סוג התואר שאותו למד הסטודנט. ישנם מקרים בהם ניתן לקבל ויזת עבודה  Post Graduation Work Permit לתקופה של 3 שנים, גם אם משך של תוכנית הלימודים בקנדה היה רק שנתיים.

 

הגירה לקנדה וקבלת תושבות קבע Permanent Residence

ממשלת קנדה מעודדת הגירה ותמיד נותנת עדיפות לסטודנטים שבאו מחו"ל ללמוד בקנדה. סטודנט שסיים את לימודיו בקנדה ועבד תקופה מסוימת זכאי להגיש בקשה למשרד ההגירה והאזרחות של קנדה IRCC או לרשויות ההגירה המחוזיות של קנדה לקבל מעמד של תושב קבע, מה שיקנה לו את הזכות לחיות, לעבוד, לעסוק בכל עיסוק חוקי בקנדה ולהנות כמעט מכל הזכויות שיש לאזרח קנדי.

על מנת לקבל מעמד של תושב קבע קנדי, יש להגיש בקשה דרך אחת מן התוכניות ההגירה הקיימות באותה תקופה. ישנם תוכנית הגירה  מיוחדות Canadain Experiance Class לסטודנטים שסיימו לימודים בקנדה ועבדו שנה אחת לפחות. אבל יש הרבה יותר תוכניות דרכם ניתן להגיש מקשה לקבלת תושבות קבע בקנדה.

Canadain Experiance Class

Federal Skilled Worker

Provincial Nominee Program

Atlantic Immigration Program

 

חשוב מאוד לבדוק לעומק או להתייעץ עם המומחים על מנת לבחור את התוכנית ההגירה האופטימלית, לפני שמגישים בקשה לתושבות  קבע. הערכה נכונה והתאמת תוכנית הגירה אופטימלית יכולה לחסוך זמן, כסף וטרחה מיותרת.

 

 


לקבלת מידע ופרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר

 GIC Canada immigration company

טל': 03-6738333

טל': 054-3319797

cicinfocenter@gmail.com


ESL – קורס אנגלית בקנדה

60 טיפים למבחן באנגלית IELTS

בית ספר קנדי ROYAL ELITE INTERNATIONAL ACADEMY

איך כותבים קורות חיים למשרה בחו"ל

צור קשר

קומה 3 ,C סניף תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף

סניף חיפה: רח' שער פלמר 1, קומה 5, משרד 521

  • טלפון: 03-6738333
  • פקס: 03-6738288
  • cicinfocenter@gmail.com