האם צריך ויזה לקנדה

האם צריך ויזה לקנדה

אחד השאלות הנפוצות ששואלים אותנו היא, האם צריך ויזה לקנדה?  על מנת לענות על השאלה הזאת, צריך להבין לאיזה מטרה אתם צריכים את הויזה?

ויזת תייר לקנדה

eTA אישור כניסה לקנדה

ויזת לימודים (ויזת סטודנט)

ויזת עבודה לקנדה

ויזת הגירה לקנדה

קנדה כמו כל מדינה אחרת מעוניינת לשמור על גבולותיה, לבקר ולפקח על כניסתם של אזרחים זרים לשטחה. לשם כך, משרד ההגירה והאזרחות של קנדה מנפיק אשרות כניסה (ויזות לקנדה), כאשר כל אשרה מיעודת למטרה שאותה מבקש תושב זר. ישנם סוגים שונים של ויזות וניתן לחלק אותן ל-4 קטגוריות עיקריות, והן: ויזת תייר, ויזת עבודה, ויזת לימודים, ויזות דיפלומטיות. על מנת לקבל ויזה לקנדה יש צורך להגיש בקשה לרשויות ההגירה ולעמוד בכל הדרישות שהוגדרו על ידיהם עבור כל סוג ויזה. בסמכותם של קציני הגירה (Visa Officers) לסרב להוצאת ויזה אם הם סבורים שהמבקש לא עומד בדרישות או שיש חשד לכך שהמטרות האמיתיות של המבקש שונות מאלה שהוא הצהיר בבקשתו.

ויזת תייר לקנדה

האם צריך ויזת תייר לקנדה? אזרחי ישראל בעלי דרכון ישראלי לא צריכים להוציא ויזת תייר לקנדה והם יכולים לקבל אישור שהייה בקנדה עד שישה חודשים. משך השהייה יקבע על ידי בקרי הגבול של CBSA – Canada Border Services Agency לאחר ההגעה לקנדה. בסמכותם של בקרי הגבול CBSA להגביל את תקופת השהייה בקנדה למספר ימים לפי שיקולם המקצועי ובהתחשב במטרת הביקור של התייר. עם זאת, קיים נוהל חובה להוצאת אישור כניסה לקנדה שנקרא Electronic Travel Authorization – eTA. ללא אישור זה לא יהיה ניתן לעלות על הטיסה לקנדה.

ביקור בקנדה לתקופה מעל 6 חודשים

במידה ואתם מתכננים להגיע לקנדה ולשהות בשטחה מעל שישה חודשים, יש צורך להוציא ויזת תייר לקנדה – Visitor Visa. 

ישנם מקרים בהם מטיילים רבים מחליטים או נאלצים להאריך את השהייה שלהם בקנדה מעל התקופה שאושרה להם בביקורת הגבולות. במקרים אלו יש צורך להגיש בקשה לויזת תייר על מנת להאריך את הביקור שלכם בקנדה. בזמן הגשת הבקשה לקבלת ויזת תייר,  חשוב לנמק היטב את הסיבה להארכה.

אישור כניסה לקנדה Electronic Travel Authorization – eTA

בשנת 2016 משרד ההגירה והאזרחות של קנדה הכניס נוהל חדש לקבלת אישור כניסה לקנדה. אזרחים זרים בעלי דרכונים המשתייכים לרשימת מדינות עם פטור מויזת תייר Visa-exempt, ומבקשים להיכנס לקנדה באמצעות תחבורה אווירית חייבים לקבל אישור כניסה לקנדה  Electronic Travel Authorization – eTA.  נוסעים אלה אינם זקוקים לאישור כניסה – eTA אם הם מבקשים להיכנס לקנדה בדרך יבשתית או באמצעות כלי שיט דרך הים.

אישור כניסה לקנדה eTA ניתן לקבל תוך 72 שעות, מרגע הגשת הבקשה לרשויות ההגירה של קנדה באופן מקוון. אבל, לעתים קורה שרשויות ההגירה של קנדה דורשים מהמבקש להציג מסמכים נוספים למידע שהם מסרו בזמן מילוי הבקשה. במקרים כאלה, תהליך של הוצאת אישור כניסה לקנדה יכול להתעכב עד מספר שבועות. לכן, מומלץ להגיש את הבקשה ברגע שהחלטתם להגיע לקנדה עוד לפני שקניתם כרטיסי טיסה. קרא עוד על אשרת eTA . . .

 

חשוב לציין שבלי אישור כניסה לקנדה  Electronic Travel Authorization – eTA לא תהיה באפשרותכם לעלות אפילו על מטוס. 
צריכים עזרה בהוצאות אישור כניסה לקנדה  Electronic Travel Authorization – eTA פנו עלינו עוד היום

לימודים בקנדה

האם צריך ויזה לקנדה כדי ללמוד? התשובה היא כן, אם משך תוכנית הלימודים הוא יותר משישה חודשים יש צורך להוציא ויזת לימודים.

לימודים בקנדה מעל 6 חודשים: סטודנט זר שמתכוון ללמוד בקנדה תקופה שהיא מעל 6 חודשים, חובה להוציא ויזת סטודנט לכל תקופת הלימודים. בנוסף לויזת לימודים, סטודנטים זרים זכאים לקבל ויזת עבודה למשרה חלקית ולעבוד בקנדה 20 שעות בשבוע ומשרה מלאה בחופשות וחגים.

לימודים בקנדה עד 6 חודשים: במידה ונרשמתם לקורס קצר עד שישה חודשים, למשל קורס אנגלית למספר שבועות או מספר חודשים, אין צורך להגיש בקשה לויזת לימודים. אך יחד עם זאת,  יש צורך להוציא אישור כניסה לקנדה  Electronic Travel Authorization – eTA

קרא עוד על לימודים בקנדה

עבודה בקנדה

האם צריך ויזה כדי לעבוד בקנדה? התשובה היא חד משמעית כן. כל תושב זר המעוניין לעבוד בקנדה נדרש להוציא ויזת עבודה.

אזרחים זרים שמעוניינים לעבוד בקנדה חייבים להוציא אישור עבודה Work Permit. עבודה בקנדה ללא ויזת עבודה נחשבת לעבירה חמורה, ודינם של מפרי החוק הוא מעצר מיידי וגירוש משטחה של קנדה ואיסור כניסה לקנדה לתקופה של מ-5 עד 10 שנים.

סוגי ויזות עבודה העיקריים בקנדה:

ויזת עבודה רגילה Work Permit – ויזת עבודה המיועדת לתושבים זרים שמחפשים לעבוד בקנדה בתחומים או אזורים בהם יש מחסור בכוח אדם מיומן.
ויזת עבודה פתוחה Open Work Permit – ויזת עבודה פתוחה לבני/בנות זוג של סטודנטים זרים או עובדים זרים שבאו ללמוד או לעבוד בקנדה. אשרת עבודה מסוג זה אינה דורשת הצעת עבודה ממעסיק קנדי ולא דורשת אישור LMIA. קרא עוד על לימודים בקנדה
ויזת עבודה מסוג Post graduation Work Permit – אשרת עבודה מסוג זה מיעודת לסטודנטים זרים שסיימו לימודים בקנדה, והיא ניתנת למשך של עד 3 שנים, ומאפשר לסטודנטים מחו"ל להישאר ולעבוד בקנדה לאחר הלימודים. אשרת עבודה מסוג זה אינה דורשת הצעת עבודה ממעסיק קנדי ולא דורשת אישור LMIA. קרא עוד על  Post graduation Work Permit

 

הוצאת ויזת עבודה רגילה לקנדה

הוצאת ויזת עבודה לקנדה, הוא אחד התהליכים המורכבים ביותר בהשווה להוצאת ויזות אחרות, והוא דורש לא מעט אישורים ומסמכים מגורמים שונים הקשורים לאותו אישור עבודה. לצורך הוצאת ויזת עבודה לקנדה אפשר לחלק ל-3 שלבים:

  1. הצעת עבודה ממעסיק קנדי – Job Offer: כל אזרח זר שמבקש לעבוד בקנדה, תחילה חייבת למצוא מעסיק קנדי שמעוניין להעסיק אותו במשרה מלאה. המעסיק חייב לפרט בהצעת עבודה תנאי העסקה שכוללים הגדרת התפקיד, דרישות למשרה, שכר, משך תקופת העסקה וכו'.
  2. אישור העסקת עובד זר LMIA: מעסיק קנדי שמעוניין להעסיק עבוד זר חייב לקבל אישור LMIA ולמעשה להוכיח למשרד העבודה של קנדה שהוא לא יכול למצוא עובד מקומי בסביבתו שרוצה לעבוד במשרה זו ועומד בדרישות שהוגדרו לתפקיד.
  3. הגשת בקשה לויזת עבודה: ברגע שהמעסיק הקנדי קיבל אישור LMIA להעסקת עובד זר, וחתם על הסכם עבודה עם העובד, נותר רק להכין בקשה להוצאת אשרת עבודה ולהגיש לרשויות ההגירה של קנדה.

 


לקבלת מידע ופרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר

 GIC Canada immigration company

טל': 03-6738333

טל': 054-3319797

cicinfocenter@gmail.com


תוכנית הגירה פדרלית לקנדה

60 טיפים למבחן באנגלית IELTS

אישור כניסה אלקטרוני לקנדה Electronic Travel Authorization eTA

Atlantic Immigration Pilot

צור קשר

קומה 3 ,C סניף תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף

סניף חיפה: רח' שער פלמר 1, קומה 5, משרד 521

  • 03-6738333
  • 03-6738288
  • cicinfocenter@gmail.com