לימודים בקנדה, שאלות נפוצות FAQ

לימודים בקנדה, שאלות נפוצות  FAQ

1. מדוע כדאי ללמוד בקנדה ?

קנדה נחשבת ליעד המבוקש ביותר בעולם, בקרב הסטודנטים שמעוניים ללמוד בחו"ל. ישנם מספר גורמים לכך שקנדה הפכה ליעד מאוד אטרקטיבי ומושכת עשרות אלפי סטודנטים מחו"ל: הם:

שאלות נפוצות  FAQ – לימודים בקנדה והגירה לקנדה

1. מהם היתרונות של לימודים בקנדה?
2. האם סטודנט מחו"ל יכול לעבוד בקנדה?
3. האם אפשר להישאר בקנדה ולעבוד גם אחרי הלימודים?
5. האם ניתן להירשם לכל מכללה בקנדה?
6. האם בני זוג והילדים יכולים להגיע לקנדה ביחד אם הסטודנט?
7. האם זוגות חד מיניים יכולים להגיע לקנדה?
8. האם אפשר להישאר בקנדה גם אחרי תום הלימודים?
9. מהו גובה שכר לימוד בקנדה?
10.האם אפשר ללימוד אנגלית בקנדה?

2. האם סטודנט מחו"ל יכול לעבוד בקנדה ?

סטודנטים זרים שבאו ללמוד בקנדה יכולים לעבוד במהלך כל תקופת הלימודים במשרה חלקית והם מקבלים אישור עבודה ברגע שהם נוחתים בקנדה. אבל, יש לציין שויזת עבודה לסטודנט ניתן לקבל רק אם הוא נרשם לתקופת לימודים של 8 חודשים לפחות, ובתנאי שזה לא לימודי שפה.

3. האם אפשר להישאר בקנדה ולעבוד גם אחרי הלימודים ?

סטודנט שסיים לימודים בקנדה זכאי לקבל אישור עבודה מיוחד שנקרא Post Graduation Work Permit ולהישאר בקנדה באופן חוקי בדיוק לאותה תקופה שהוא למד ועד 3 שנים.
בנוסף לכך, סטודנט שסיים לימודים ועבד לפחות שנה בקנדה יכול להגיש בקשה לרשויות ההגירה של קנדה ולקבל מעמד של תושב קבע. כמו כן, ישנם פרובינציות בקנדה בהם ניתן להגיש בקשה לתושבות קבע ישר בתום סיום הלימודים. לכן, חשוב מאוד לבדוק באילו פרובינציות ניתן להתחיל תהליך הגירה לקבלת תושבות קבע, עוד לפני שנרשמים ללמודים.

לבירורים יש לפנות לנציג החברה.

4. האם ניתן לקבל אזרחות בקנדה לאחר הלימודים?

קנדה מעודדת הגירה ומאפשרת לסטודנטים אשר סיימו בהצלחה את הלימודים להגיש בקשה לתושבות קבע (מעמד שמאפשר לחיות, לעסוק בכל עיסוק חוקי ולהנות כמעט מכל הזכויות בדיוק של אזרח קנדי). תושב קבע זכאי לקבל אזרחות קנדית לאחר 3 שנים של שהייה בקנדה.

5. האם ניתן להירשם לכל מכללה בקנדה?

תושב חוץ יכול להירשם כמעט לכל מכללה בקנדה. אבל אם בחרתם ללמוד בקנדה לצורכי הגירה וקבלת תושבות קבע, יש להירשם רק למכללה שמוכרת על ידי משרד ההגירה והאזרחות של קנדה RCIC.

6. האם בני זוג והילדים יכולים להגיע לקנדה ביחד אם הסטודנט?

חד משמעית, כן. כל סטודנט בעל משפחה או כזה שנמצא בזוגיות של שנה אחת לפחות, יכול להגיע לקנדה עם כל בני המשפחתו.
בני או בנות זוג של הסטודנט יכולים לקבל אישור עבודה מסוג OPEN WORK PERMIT ולעבוד בכל עבודה ללא הגבלות, ולעסוק בכל עיסוק חוקי בקנדה.
ילדים של הסטודנט יכולים להירשם לבתי ספר ציבוריים בחינם או בתי ספר פרטיים בתשלום.

7. האם זוגות חד מיניים יכולים להגיע לקנדה?

קנדה היא מדינה דמוקרטית וחופשיה, שלא רואה הבדלי דת, גזע ומין. אין שום הבדלים מבחינת הזכויות בין זוגות דו-מיניים לבין זוגות מיניים, וגם חוקי ההגירה תקפים לכולם באותה מידה.

8. האם אפשר להישאר בקנדה גם אחרי תום הלימודים ?

קנדה מעודדת הגירה ומאפשרת לסטודנטים אשר סיימו את תכניות הלימודים בהצלחה להגיש בקשה למשרד ההגירה הקנדי לאישור עבודה בתום הלימודים. הסטודנט נדרש ללמוד במוסד לימודים אקדמי המוכר על ידי משרד ההגירה לפחות שמונה חודשים (שני סמסטרים) על מנת שיוכל להגיש את הבקשה.

9. מהו גובה שכר לימוד בקנדה?

בקנדה, כל מכללה או מוסד אקדמי קובע את גובה שכר לימוד. בממוצע גובה שכר לימוד נאמד בכ-15 אלף דולר קנדי לשנה, אך אפשר למצוא מקומות בהם ניתן ללמוד גם בהרבה פחות. למשל, ישנם מספר מכללות ציבוריות בהם ניתן ללמוד לימודי תעודה בעלות של 8 אלף דולר קנדי והעלות אינה מעידה על רמת הלימודים. כמו ישנם מקומות בקנדה בהם ניתן ללמוד תארים מתקדמים בעלות של 3 אלף דולר קנדי בשנה, בתנאי שהלימודים הם לתואר שני או תואר דוקטורט Phd.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לנציג החברה.

10. האם אפשר ללימוד אנגלית בקנדה?

מדי שנה אלפי סטודנטים מחו"ל מגיעים לקנדה על מנת לשפר את רמת האנגלית שלהם. לרוב מגיעים ללמוד אנגלית בקנדה כדי להתקבל ללימודים אקדמאים, אך יש כאלה שנרשמים ללימודי שפה לצורכי עבודה או בשביל חויית לימודים בחו"ל.
בקדנה ישנם בתי ספר פרטיים שמתמכים בלימדי שפה האנגלית או צרפתית, ומציעים קורסים שונים כגון, ESL – קורס אנגלית כשפה שניה – English as a Second Language, קורס שמאפשר ללמוד או לשפר את האנגלית המדוברת. Business English – תוכניות המיעדות לאנשים שמעוניים ללמוד אנגילת עסקית, לצורכי קריירה. הכנות למבחן IELTS או למבחן TOEFL, ותוכניות שונים ומגוונים.
היתרון המשמעותי של לימודי אנגלית בקנדה, זה אצם העובדה שאתם נמצאים בסביבה של דוברי אנגלית, ויש לכם את אפשרות ואת הזדמנות לתרגל את השפה מחוץ למסגרת הקורס. כלומר, בזמן שאתם מטיילים ומבלים בקנדה.

 

 

שאלות נפוצות  FAQ – לימודים בקנדה והגירה לקנדה

1. מהם היתרונות של לימודים בקנדה?
2. האם סטודנט מחו"ל יכול לעבוד בקנדה?
3. האם אפשר להישאר בקנדה ולעבוד גם אחרי הלימודים?
5. האם ניתן להירשם לכל מכללה בקנדה?
6. האם בני זוג והילדים יכולים להגיע לקנדה ביחד אם הסטודנט?
7. האם זוגות חד מיניים יכולים להגיע לקנדה?
8. האם אפשר להישאר בקנדה גם אחרי תום הלימודים?
9. מהו גובה שכר לימוד בקנדה?
10.האם אפשר ללימוד אנגלית בקנדה?

לקבלת מידע ופרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר

 GIC Canada immigration company

03-6738333, 054-3319797

cicinfocenter@gmail.com


ESL – קורס אנגלית בקנדה

לימודים בקנדה

תוכנית Co-op

60 טיפים למבחן באנגלית IELTS

צור קשר

קומה 3 ,C סניף תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף

סניף חיפה: רח' שער פלמר 1, קומה 5, משרד 521

  • 03-6738333
  • 03-6738288
  • cicinfocenter@gmail.com