הגירה לקנדה Express Entry

 הגירה לקנדה Express Entry

מעוניינים להגר לקנדה ולקבל אזרחות קנדית? סביר להניח שתצטרכו להגיש מועמדות לקבלת תושבות קבע במסלול Express Entry, שהוא מסלול הגירה לקנדה על בסיס מקצוע והשכלה של המועמד. מסלול Express Entry מתחלק ל-4 תת-מסלולי הגירה להגשת מועמדות

החל מינואר 2015, נכנסה לתוקף מערכת Express Entry להגשת בקשות להגירה לקנדה וקבלת לתושבות קבע בקנדה. על פי התוכנית ההגירה החדשה המבקש יצטרך להגיש בקשה באמצעות מערכת Express Entry,לאחר מכן להגיש את כל המסמכים הנדרשים למשרד ההגירה והאזרחות של קנדה. המערכת עובדת לפי שיטת ניקוד CRS, כל מועמד שהגיש בקשה לתושבות קבע צובר ניקוד לפי הנתונים האישיים כגון: גיל, רמת השכלה, ניסיון תעסוקתי, רמת אנגלית או צרפתית ועוד…

למעשה Express Entry היא אינה תוכנית הגירה חדשה אלא מערכת הגשת בקשות לתושבות קבע המשלבת בתוכה תוכניות הגירה קיימות, כמו:

 

רוצים לדעת איך מהגרים לקנדה?

המערכת Express Entry מאפשר להירשם למאגר מועמדים, ולחקות להזמנה מרשויות ההגירה. אך על מנת להיבחר יש צורך להתאים לאחד התוכניות ההגירה ולעמוד בכל הקריטריונים ודרישות המינימליות של תוכניות אלו.

חשוב לציין, שרישום ל-Express Entry זה שלב טכני והפשוט יחסית בהליך ההגירה כולו. יש להירשם לתוכנית זו רק כאשר כל המסמכים נדרשים מוכנים מתורגמים לאנגלית ומוצהרים נוטריונית, כל הטפסים מלאים בצורה נכונה וכל האישורים הנלווים מצורפים כנדרש. יש לזכור, שלאחר שמועמד קיבל הזמנה Invitation יש רק 60 יום להכין ולהגיש את כל המסמכים. במידה ומועמד לא הגיש בזמן את כל המסמכים, מועמדתו תפסל. במידה וטפסים לא מלאים בצורה נכונה בקשתו של מועמד תדחה.

 

ממשלת קנדה ומשרד ההגירה והאזרחות של קנדה (Citizenship and Immigration Canada – CIC) שינו את המדיניות ההגירה הפדרלית שהיתה נהוגה עד כה, וחליטו לתת למשק הקנדי ושוק העבודה המקומי אפשרות להחליט לאילו מומחים ובעלי מקצוע הם זקוקים. שינוי המדיניות נבאה מכך שעד כה, ההגירה המקצועית נתנה מענה רק לתחומי מקצוע ספציפיים בעוד ששאר אנפי המשק סבלו ממחסור בכח עבודה מומחה ומקצועי. המטרה העיקרית של התוכנית החדשה היא לתת מענה מהיר ויעיל יותר לדרישות בשוק העבודה הקנדי ולהיות גמישים יותר לשינוים שמתרחשים במשק הקנדי בכל רגע נתון.

אחד היתרונות הבולטים ,בתוכנית ההגירה החדשה לקנדה, הוא שאין יותר רשימת המקצעות הנדרשים בתוכנית הפדרלית כמו שזה היה עד כה. היום התוכנית הפדרלית פתוחה להרבה יותר אנשים שרוצים לעבור לקנדה ונותנת הזדמנות לאותם אנשי מקצוע ומומחים שלא היו כלולים ברשימת המקצעות עד עכשיו. להזכירכם עד 2015 תוכנית ההגירה הפדרלית כללה ברשימת המקצועות הנדרשים רק 50 מקצועות, מה שהגביל בצורה משמעותית הרבה אנשים משכילים ואנשי מקצוע ששקלו מעבר לקנדה. בעקבות השינוים במדיניות ההגירה הפדרלית והכנסת מערכת Express Entry היום כמעט כל אחד יכול להגיש את הבקשה להגירה ולקבלת תושבת קבע בקנדה. כל מי שיגיש בקשה להגירה ידורג במאגר המועמדים על פי הנותונים האישיים והטובים מבינהם יקבלו תושבות קבע. בנוסף לכך, מעסיקים קנדיים וחברות קנדיות יקבלו גישה למאגר משרות בו יבחרו אנשי מקצוע שהם צריכים, אפילו אם אותם מועמדים לא צברו ניקוד גבוהה על פי שיטת ניקוד CRS. חשוב לציין שלאחר ההגשה, המועמד יקבל גישה למערכת בה יוכל לעדכן את הנתונים האישיים אם יהיה לכך צורך.

מערכת ניקות ודירוג- CRS היא מערכת מקיפה לדירוג מועמדים לתושבות קבע בקנדה על פי הפרמטרים השונים ועל פי הנתונים האישיים. לפי שיטת ניקוד זו, המספר המרבי של נקודות שניתן לצבור הוא – 1200 נקודות.

  1. Skills and experience factors – הערכה של רמת השכלה, כישורים וניסיון מקצועי: מקסימום 500 נקודות. (אדם נשואי 460 נק', אדם בודד 500 נק')
  2. Spouse or common-law partner factors – הערכת הנתונים של הבן/בת זוג של המבקש: מקסימום 40 נקודות.
  3. Skills transferability factors – הערכת פוטנציאל של המבקש ושל הכישורים המקצועיים שלו בקנדה: מקסימום 100 נקודות.
  4. Additional points – נקודות צבירה נוספות ניתן לקבל אם המבקש קיבל Job offer ממעסיק קנדי, או מועמדות על פי התכנית המחוזית – (Provincial Nominee Programs (PNP: מקסימום 600 נקודות.

 

הגירה לקנדה 2017 – שינויים במערכת Express Entry

Express Entery 2

מערכת ניקות ודירוג מקיפה – Comprehensive Ranking System) CRS).

חשוב לדעת כי עמידה בכל הדרישות של תוכנית ההגירה וצבירת ניקודת CRS אינו מבטיח לכם קבלת תושבות קבע בקנדה. הגורם שמקבל את ההחלטה הסופית הוא קצין ההגירה קנדי. קצין ההגירה מתייחס למספר מאפיינים כדי לקבל את ההחלטה הסופית האם המועמד ראוי לתושבות קבע או לא. מאפיינים שעליהם שמים דגש, הם: פוטנציאל התאקלמות בסביבה הקנדית והשתלבות חברתית ותעסוקתית, הרצון לקבל ולהכיר בתרבות הקנדית והרצון לחיות בקנדה. ככל שבעיני קצין ההגירה, הפוטנציאל של המועמד להשתלבות חברתית ותעסוקתית יהיה גבוהה כך יהיו למועמד סיכויים גבוהים יותר לקבל את אשרת ההגירה

חזרה לראשית העמוד Express Entry

הגירה לקנדה 2017 – שינויים במערכת Express Entry

לקבלת מידע ופרטים נוספים על תוכנית הגירה Express Entry ניתן לפנות לנציג החברה בטלפון 03-6738333 או להשאיר פרטים במערכת פניות.

חזרה לעמוד הבית

 


לקבלת מידע ופרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר

 GIC Canada immigration company

טל': 03-6738333

טל': 054-3319797

cicinfocenter@gmail.com


האם צריך ויזה לקנדה

תוכנית הגירה פדרלית לקנדה

Atlantic Immigration Pilot

60 טיפים למבחן באנגלית IELTS

צור קשר

קומה 3 ,C סניף תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף

סניף חיפה: רח' שער פלמר 1, קומה 5, משרד 521

  • 03-6738333
  • 03-6738288
  • cicinfocenter@gmail.com