הגירה לקנדה – Express Entry

 הגירה לקנדה – Express Entry

החל מינואר 2015, נכנסה לתוקף מערכת Express Entry להגשת בקשות להגירה לקנדה וקבלת לתושבות קבע בקנדה. על פי התוכנית ההגירה החדשה המבקש יצטרך להגיש בקשה באמצעות מערכת Express Entry,לאחר מכן להגיש את כל המסמכים הנדרשים למשרד ההגירה והאזרחות של קנדה. המערכת עובדת לפי שיטת ניקוד CRS, כל מועמד שהגיש בקשה לתושבות קבע צובר ניקוד לפי הנתונים האישיים כגון: גיל, רמת השכלה, ניסיון תעסוקתי, רמת אנגלית או צרפתית ועוד…

למעשה Express Entry היא אינה תוכנית הגירה חדשה אלא מערכת הגשת בקשות לתושבות קבע המשלבת בתוכה תוכניות הגירה קיימות, כמו:

המערכת Express Entry מאפשר להירשם למאגר מועמדים, ולחקות להזמנה מרשויות ההגירה. אך על מנת להיבחר יש צורך להתאים לאחד התוכניות ההגירה ולעמוד בכל הקריטריונים ודרישות המינימליות של תוכניות אלו.

חשוב לציין, שרישום ל-Express Entry זה שלב טכני והפשוט יחסית בהליך ההגירה כולו. יש להירשם לתוכנית זו רק כאשר כל המסמכים נדרשים מוכנים מתורגמים לאנגלית ומוצהרים נוטריונית, כל הטפסים מלאים בצורה נכונה וכל האישורים הנלווים מצורפים כנדרש. יש לזכור, שלאחר שמועמד קיבל הזמנה Invitation יש רק 60 יום להכין ולהגיש את כל המסמכים. במידה ומועמד לא הגיש בזמן את כל המסמכים, מועמדתו תפסל. במידה וטפסים לא מלאים בצורה נכונה בקשתו של מועמד תדחה.

 

ממשלת קנדה ומשרד ההגירה והאזרחות של קנדה (Citizenship and Immigration Canada – CIC) שינו את המדיניות ההגירה הפדרלית שהיתה נהוגה עד כה, וחליטו לתת למשק הקנדי ושוק העבודה המקומי אפשרות להחליט לאילו מומחים ובעלי מקצוע הם זקוקים. שינוי המדיניות נבאה מכך שעד כה, ההגירה המקצועית נתנה מענה רק לתחומי מקצוע ספציפיים בעוד ששאר אנפי המשק סבלו ממחסור בכח עבודה מומחה ומקצועי. המטרה העיקרית של התוכנית החדשה היא לתת מענה מהיר ויעיל יותר לדרישות בשוק העבודה הקנדי ולהיות גמישים יותר לשינוים שמתרחשים במשק הקנדי בכל רגע נתון.

אחד היתרונות הבולטים ,בתוכנית ההגירה החדשה לקנדה, הוא שאין יותר רשימת המקצעות הנדרשים בתוכנית הפדרלית כמו שזה היה עד כה. היום התוכנית הפדרלית פתוחה להרבה יותר אנשים שרוצים לעבור לקנדה ונותנת הזדמנות לאותם אנשי מקצוע ומומחים שלא היו כלולים ברשימת המקצעות עד עכשיו. להזכירכם עד 2015 תוכנית ההגירה הפדרלית כללה ברשימת המקצועות הנדרשים רק 50 מקצועות, מה שהגביל בצורה משמעותית הרבה אנשים משכילים ואנשי מקצוע ששקלו מעבר לקנדה. בעקבות השינוים במדיניות ההגירה הפדרלית והכנסת מערכת Express Entry היום כמעט כל אחד יכול להגיש את הבקשה להגירה ולקבלת תושבת קבע בקנדה. כל מי שיגיש בקשה להגירה ידורג במאגר המועמדים על פי הנותונים האישיים והטובים מבינהם יקבלו תושבות קבע. בנוסף לכך, מעסיקים קנדיים וחברות קנדיות יקבלו גישה למאגר משרות בו יבחרו אנשי מקצוע שהם צריכים, אפילו אם אותם מועמדים לא צברו ניקוד גבוהה על פי שיטת ניקוד CRS. חשוב לציין שלאחר ההגשה, המועמד יקבל גישה למערכת בה יוכל לעדכן את הנתונים האישיים אם יהיה לכך צורך.

מערכת ניקות ודירוג- CRS היא מערכת מקיפה לדירוג מועמדים לתושבות קבע בקנדה על פי הפרמטרים השונים ועל פי הנתונים האישיים. לפי שיטת ניקוד זו, המספר המרבי של נקודות שניתן לצבור הוא – 1200 נקודות.

  1. Skills and experience factors – הערכה של רמת השכלה, כישורים וניסיון מקצועי: מקסימום 500 נקודות. (אדם נשואי 460 נק', אדם בודד 500 נק')
  2. Spouse or common-law partner factors – הערכת הנתונים של הבן/בת זוג של המבקש: מקסימום 40 נקודות.
  3. Skills transferability factors – הערכת פוטנציאל של המבקש ושל הכישורים המקצועיים שלו בקנדה: מקסימום 100 נקודות.
  4. Additional points – נקודות צבירה נוספות ניתן לקבל אם המבקש קיבל Job offer ממעסיק קנדי, או מועמדות על פי התכנית המחוזית – (Provincial Nominee Programs (PNP: מקסימום 600 נקודות.

 

הגירה לקנדה 2017 – שינויים במערכת Express Entry

Express Entery 2

מערכת ניקות ודירוג מקיפה – Comprehensive Ranking System) CRS).

Summary of maximum points per factor for Express Entry candidates

A. Core / human capital factors

Factors Points per factor – With a spouse or common-law partner Points per factor – Without a spouse or common-law partner
Age 100 110
Level of education 140 150
Official languages proficiency 150 160
Canadian work experience 70 80

 

B. Spouse or common-law partner factors

Factors Points per factor
(Maximum 40 points)
Level of education 10
Official language proficiency 20
Canadian Work Experience 10

 

A. Core/human capital + B. Spouse or common-law partner factors = Maximum 500 points (with OR without a spouse or common-law partner)

 

C. Skill Transferability factors (Maximum 100 points)

Education Points per factor
(Maximum 50 points)
With good/strong official languages proficiency and a post-secondary degree 50
With Canadian work experience and a post-secondary degree 50
Foreign work experience Points per factor
(Maximum 50 points)
With good/strong official languages proficiency (Canadian Language Benchmark [CLB] level 7 or higher) and foreign work experience 50
With Canadian work experience and foreign work experience 50
Certificate of qualification
(for people in trade occupations)
Points per factor
(Maximum 50 points)
With good/strong official languages proficiency and a certificate of qualification 50

A. Core/human capital + B. Spouse or common-law partner + C. Transferability factors = Maximum 600 points

D. Additional points (Maximum 600 points)

Factor Points per factor
Post-secondary education in Canada 30
Arranged employment 200
PN nomination 600

A. Core/human capital + B. Spouse or common-law partner factors + C. Transferability factors + D. Additional points = Grand total – Maximum 1,200 points

Points breakdown, section by section

CRS – A. Core / human capital factors

With a spouse or common-law partner: Maximum 460 points total for all factors.

Without a spouse or common-law partner: Maximum 500 points total for all factors.

Age With a spouse or common-law partner
(Maximum 100 points)
Without a spouse or common-law partner
(Maximum 110 points)
17 years of age or less 0 0
18 years of age 90 99
19 years of age 95 105
20 to 29 years of age 100 110
30 years of age 95 105
31 years of age 90 99
32 years of age 85 94
33 years of age 80 88
34 years of age 75 83
35 years of age 70 77
36 years of age 65 72
37 years of age 60 66
38 years of age 55 61
39 years of age 50 55
40 years of age 45 50
41 years of age 35 39
42 years of age 25 28
43 years of age 15 17
44 years of age 5 6
45 years of age or more 0 0
Level of Education With a spouse or common-law partner
(Maximum 140 points)
Without a spouse or common-law partner
(Maximum 150 points)
Less than secondary school (high school) 0 0
Secondary diploma (high school graduation) 28 30
One-year degree, diploma or certificate from  a university, college, trade or technical school, or other institute 84 90
Two-year program at a university, college, trade or technical school, or other institute 91 98
Bachelor's degree OR  a three or more year program at a university, college, trade or technical school, or other institute 112 120
Two or more certificates, diplomas, or degrees. One must be for a program of three or more years 119 128
Master's degree, OR professional degree needed to practice in a licensed profession
(For “professional degree,” the degree program must have been in: medicine, veterinary medicine, dentistry, optometry, law, chiropractic medicine, or pharmacy.)
126 135
Doctoral level university degree (Ph.D.) 140 150

Official languages proficiency – first official language

Maximum points for each ability (reading, writing, speaking and listening):

32 with a spouse or common-law partner

34 without a spouse or common-law partner

Canadian Language Benchmark (CLB) level per ability With a spouse or common-law partner
(Maximum 128 points)
Without a spouse or common-law partner
(Maximum 136 points)
Less than CLB 4 0 0
CLB 4 or 5 6 6
CLB 6 8 9
CLB 7 16 17
CLB 8 22 23
CLB 9 29 31
CLB 10 or more 32 34

Official languages proficiency – second official language

Maximum points for each ability (reading, writing, speaking and listening):

6 with a spouse or common-law partner (up to a combined maximum of 22 points)

6 without a spouse or common-law partner (up to a combined maximum of 24 points)

Canadian Language Benchmark (CLB) level per ability With a spouse or common-law partner
(Maximum 22 points)
Without a spouse or common-law partner
(Maximum 24 points)
CLB 4 or less 0 0
CLB 5 or 6 1 1
CLB 7 or 8 3 3
CLB 9 or more 6 6
Canadian work experience With a spouse or common-law partner
(Maximum 70 points)
Without a spouse or common-law partner
(Maximum 80 points)
None or less than a year 0 0
1 year 35 40
2 years 46 53
3 years 56 64
4 years 63 72
5 years or more 70 80

Subtotal: A. Core / human capital factors

With a spouse or common-law partner – Maximum 460 points

Without a spouse or common-law partner – Maximum 500 points

CRS – B. Spouse or common-law partner factors (if applicable)

Spouse’s or common-law partner’s level of education With spouse or common-law partner
(Maximum 10 points)
Without spouse or common-law partner
(Does not apply)
Less than secondary school (high school) 0 n/a
Secondary school (high school graduation) 2 n/a
One-year program at a university, college, trade or technical school, or other institute 6 n/a
Two-year program at a university, college, trade or technical in school, or other institute 7 n/a
Bachelor's degree OR  a three or more year program at a university, college, trade or technical school, or other institute 8 n/a
Two or more certificates, diplomas, or degrees. One must be for a program of three or more years 9 n/a
Master's degree, or professional degree needed to practice in a licensed profession (For “professional degree”, the degree program must have been in: medicine, veterinary medicine, dentistry, optometry, law, chiropractic medicine, or pharmacy.) 10 n/a
Doctoral level university degree (PhD) 10 n/a

Note: (n/a) means that this factor does not apply in this case.

Spouse's or common-law partner's official languages proficiency – first official language

Canadian Language Benchmark (CLB) level per ability (reading, writing, speaking and listening ) Maximum 20 points for section
Maximum 5 points per ability
Without spouse or common-law partner
(Does not apply)
CLB 4 or less 0 n/a
CLB 5 or 6 1 n/a
CLB 7 or 8 3 n/a
CLB 9 or more 5 n/a

Note: (n/a) means that this factor does not apply in this case.

Spouse's Canadian work experience Maximum 10 points Without spouse or common-law partner
(Does not apply)
None or less than a year 0 n/a
1 year 5 n/a
2 years 7 n/a
3 years 8 n/a
4 years 9 n/a
5 years or more 10 n/a

Note: (n/a) means that this factor does not apply in this case.

Subtotal : A. Core / human capital + B. Spouse or common-law partner factors = Maximum 500 points

CRS – C. Skill transferability factors (Maximum 100 points for this section)

Education

With good official language proficiency (Canadian Language Benchmark Level [CLB] 7 or higher) and a post-secondary degree Points for CLB 7 or more on all first official language abilities, with one or more under CLB 9
(Maximum 25 points)
Points for CLB 9 or more on all four first official language abilities
(Maximum 50 points)
Secondary school (high school) credential or less 0 0
Post-secondary program credential of one year or longer 13 25
Two or more post-secondary program credentials AND at least one of these credentials was issued on completion of a post-secondary program of three years or longer 25 50
With Canadian work experience and a post-secondary degree Points for education + 1 year of Canadian work experience
(Maximum 25 points)
Points for education + 2 years or more of Canadian work experience
(Maximum 50 points)
Secondary school (high school) credential or less 0 0
Post-secondary program credential of one year or longer 13 25
Two or more post-secondary program credentials AND at least one of these credentials was issued on completion of a post-secondary program of three years or longer 25 50

Foreign work experience – With good official language proficiency (Canadian Language Benchmark Level [CLB] 7 or higher)

Years of experience Points for foreign work experience + CLB 7 or more on all first official language abilities, one or more under 9
(Maximum 25 points)
Points for foreign work experience + CLB 9 or more on all four first official language abilities
(Maximum 50 points)
No foreign work experience 0 0
1 or 2 years of foreign work experience 13 25
3 years or more of foreign work experience 25 50

Foreign work experience – With Canadian work experience

Years of experience Points for foreign work experience + 1 year of Canadian work experience
(Maximum 25 points)
Points for foreign work experience + 2 years or more of Canadian work experience
(Maximum 50 points)
No foreign work experience 0 0
1 or 2 years of foreign work experience 13 25
3 years or more of foreign work experience 25 50
Certificate of qualification (trade occupations) – With good official language proficiency (Canadian Language Benchmark Level [CLB] 5 or higher) Points for certificate of qualification + CLB 5 or more on all first official language abilities, one or more under 7
(Maximum 25 points)
Points for certificate of qualification + CLB 7 or more on all four first official language abilities
(Maximum 50 points)
With a certificate of qualification 25 50

Subtotal: A. Core / human capital + B. Spouse or common-law partner + C. Skill transferability factors – Maximum 600 points

CRS – D. Additional points (Maximum 600 points)

Additional points Maximum 600 points
Post-secondary education in  Canada – credential of one or two years 15
Post-secondary education in  Canada – credential three years or longer 30
Arranged employment – NOC 00 200
Arranged employment – any other NOC 0, A or B 50
Provincial or territorial nomination 600

Subtotal: D. Additional points – Maximum 600 points

Grand total: A. Core / human capital + B. Spouse or common-law partner + C. Skill transferability factors + D. Additional points = Maximum 1,200 points

חשוב לדעת כי עמידה בכל הדרישות של תוכנית ההגירה וצבירת ניקודת CRS אינו מבטיח לכם קבלת תושבות קבע בקנדה. הגורם שמקבל את ההחלטה הסופית הוא קצין ההגירה קנדי. קצין ההגירה מתייחס למספר מאפיינים כדי לקבל את ההחלטה הסופית האם המועמד ראוי לתושבות קבע או לא. מאפיינים שעליהם שמים דגש, הם: פוטנציאל התאקלמות בסביבה הקנדית והשתלבות חברתית ותעסוקתית, הרצון לקבל ולהכיר בתרבות הקנדית והרצון לחיות בקנדה. ככל שבעיני קצין ההגירה, הפוטנציאל של המועמד להשתלבות חברתית ותעסוקתית יהיה גבוהה כך יהיו למועמד סיכויים גבוהים יותר לקבל את אשרת ההגירה

חזרה לראשית העמוד Express Entry

הגירה לקנדה 2017 – שינויים במערכת Express Entry

לקבלת מידע ופרטים נוספים על תוכנית הגירה Express Entry ניתן לפנות לנציג החברה בטלפון 03-6738333 או להשאיר פרטים במערכת פניות.

חזרה לעמוד הבית

 

לקבל מידע נוסף הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר

 GIC Canada immigration company

03-6738333, 054-3319797

cicinfocenter@gmail.com


צור קשר: טופס פניה

מסלולי הגירה: קרא עוד...

עמוד ראשי: עבור

צור קשר

קומה 3 ,C סניף תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף

סניף חיפה: רח' שער פלמר 1, קומה 5, משרד 521

  • 03-6738333
  • 03-6738288
  • cicinfocenter@gmail.com

משרדינו פועלים במדינות הבאות:

Israel

Ukraine

Georgia

Russia