תוכנית הגירה פדרלית לקנדה

תכנית הגירה פדרלית לקנדה, הגירה על בסיס מקצוע

תכנית הגירה פדרלית של קנדה (Federal Skilled Worker Program) היא תכנית הגירה העיקרית של משרד ההגירה הקנדי והיא מיעודת לאנשים שרוצים לקבל תושבות קבע בקנדה. תוכנית זו מאפשרת להגר לקנדה על בסיס מקצוע והיא פונה בעיקר לאנשים בעל המקצועות הנדרשים בקנדה ,בעלי השכלה אקדמאית או מקצועית. המועמדים שיעמדו בכל הקריטריונים של תוכנית זו יקבלו מעמד של לתושב קבע קנדי ויוכלו להגר לקנדה עם כל המשפחה. בעלי מעמד של תושבות קבע זכאים כמעט לכל הזכויות, בדיוק כמו אזרחי קנדה. לאחר שלוש שנים בקנדה תושבי קבע זכאים להגיש בקשה לאזרחות, אך אין חובה לכך.

קריטריונים לתוכנית הגירה הפדרלית

בכדי להתקבל לתכנית הפדרלית ישנם מספר קריטריונים שחלים על המועמד שיאבחנו את מידת התאמתו לתכנית ההגירה. המגיש מועמדות להגירה יבחן בקריטריונים הבאים: השכלה או הכשרה מקצועית, שליטה בשפה אנגלית או צרפתית, ניסיון עבודה, גיל וכושר הסתגלות. כאשר לכל קריטריון ניתן ניקוד מותאם ובסופו של דבר נעשה שקלול של כל הנקודות, על פי שיטת הניקוד החדשה – Comprehensive Ranking System) CRS).

דרישות וקריטריונים להגירה:

גיל מ-18 עד 45
השכלה אקדמאית או מקצועית
ניסיון תעסוקתי של שנה לפחות
שליטה בשפה אנגלית CLB 7
יש לציין, שאין הגבלה על הגיל, וניתן להגיש בקשה גם מעל גיל 45 אך הסיכויים להצלחה היו נמוכים.
מועמדים העומדים בדרישות המינימליות של הקטגוריה Skilled Worker יכולים גם להגיש בקשה דרך אחת מתוכניות הפרובינציאליות PNP

תוספת ניקוד למועמדים:

קרובי משפחה בקנדה מקרבה ראשונה
הצעת עבודה ממעסיק קנדי
ידע בצרפתית ברמה של CLB 4

מהות התוכנית הגירה הפדרלית.

עד שנת 2015, משרד ההגירה והאזרחות של קנדה פרסם רשימה של תחומים ומקצעות הדרושים בקנדה. בד"כ אלה היו מקצעות שדורשות השכלה גבוהה הוא השכלה על תיכונית לפחות, כגון: מקצועות ניהוליים, מקצועות בתחום הפיננסי וראיית חשבון, השקעות ומסחר בשוק ההון, כל מקצועות ההנדסה, תקשורת, משאבי אנוש, שיווק ויחסי ציבור ועוד תחומים רבים אחרים.

בינואר 2015 משרד ההגירה והאזרחות של קנדה עשו רפורמות ושינוים בכל התוכניות ההגירה כולל תוכנית פדרלית Federal Skilled Worker Program. השינוי המשמעותי שנעשה זה  השקת מערכת Express Entry להגשת בקשות הגירה לתושבות קבע בקנדה. אחד היתרונות המשמעותיים שלמערכת החדשה זה ביטול רשימת המקצעות הנדרשים. הדבר מאפשר לכל אחד ולכל בעלי מקצוע להגיש בקשות להגירה, ולקבל הזדמנות לקבל תושבות קבע בקנדה..

 

 


לקבלת מידע ופרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר

 GIC Canada immigration company

טל': 03-6738333

טל': 054-3319797

cicinfocenter@gmail.com


60 טיפים למבחן באנגלית IELTS

Atlantic Immigration Pilot

עבודה לנהגי משאיות בקנדה

פרובינציית קוויבק (Quebec)

צור קשר

קומה 3 ,C סניף תל-אביב: רח' נירים 3 (בית קנדה), אגף

סניף חיפה: רח' שער פלמר 1, קומה 5, משרד 521

  • 03-6738333
  • 03-6738288
  • cicinfocenter@gmail.com